به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اکثر افراد با مفهوم شبکه اجتماعی آشنا هستند؛ شبکههای اجتماعی، یک ساختار اجتماعی است و از گروههایی تشکیل شده که توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی به هم متصلاند.
وقتی صحبت از شبکه اجتماعی میشود، باید به جامعه کاربری آن اشاره کرد؛ در حقیقت یک شبکه اجتماعی سایت یا مجموعه سایتی است که کاربران دوست دارند علاقهمندیها، افکار و فعالیتهای خودشان را با دیگران به اشتراک بگذارند و دیگران هم با آنان به اشتراک قرار دهند.
کپی شبهات و جملات بدون سند در چند ثانیه
این روزها بسیاری از مردم ایران و جهان با عضویت در شبکههای اجتماعی بدون حتی کوچکترین تأمل و اندیشهای افکار دیگران و یا حتی شبهات را به راحتی با یک کپی منتقل میکنند، بدون آنکه به عواقب انتشار اینگونه نظرات بیندیشند.
نگارنده با عضویت در بسیاری از گروههای اجتماعی به این نتیجه رسیده است که عده زیادی از افراد به خصوص قشر نوجوان جامعه با تأثیرپذیری از نظرات دیگران بدون کمترین مطالعه و تحقیقی در خلوت خانهها و در اجتماع پلی شدهاند برای نقل جملات دشمنان و پراکندن شبهات بسیاری که دشمن و مخالفان نظام و اسلام با هدف خاصی منتشر میکنند که در سایتهای اینترنتی فیلتر شدهاند.
گرچه دوستداران اسلام هم کم نیستند ولی با مرور مطالب گروهها به سادگی متوجه میشوید که بسیاری از شبهات پاسخ داده نمیشوند زیرا یا اعضای گروه اطلاعات کافی ندارند، یا بی تفاوت هستند و وقتی برای پاسخ به شبهات اختصاص نمیدهند و این گونه جملات و شبهات در ذهن کاربران ماندگار میماند که در صحبتهای روزمره بدون مدرک و دلیل نیز به آسانی منتقل میشوند.
راه حل مقابله با نفوذ فکری دشمن در شبکههای اجتماعی
آنچه در این بین احساس میشود؛ پاسخ به اینگونه شبهات در همان گروهها و گروههای مشابه است، همانگونه که پاسخ بعضی از شبکههای ماهوارهای را بعضی از مخاطبان در همان برنامه با تماس تلفنی میدهند.
نکته بعدی اینکه باید علما و اندیشمندان جامعه با بررسی شبهات و پاسخ به آنها در سایتها و شبکههای اجتماعی راه نفوذ فکری دشمن را ببندند،به مردم آگاهی کافی دهند و نگذارند نوجوانان با انبوهی از سؤالات و شبهات در ذهنها رشد کرده و نتوانند برای آنها پاسخی پیدا کنند.
و چقدر زیبا رهبر معظم انقلاب در 17 آبان ماه 1385 در دیدار با روحانیون استان سمنان بیان کردهاند: «عزیزان من! امروز تهاجم فرهنگى با استفاده از ابزارها و فناوریهاى جدید ارتباطى خیلى جدى است؛ صدها وسیله و راهروِ اطلاعات به سمت فکر جوان و نوجوان ما وجود دارد؛ از انواع شیوههاى تلویزیونى و رادیویى و رایانهاى و امثال اینها دارند استفاده مىکنند و همینطور به صورت انبوه، افکار و شبهههاى گوناگون را در آنها مىریزند. باید در مقابل اینها ایستاد.